FENNOA TILITOIMISTO

Mesiperä tarjoaa sähköisen taloushallinon palvelut Fennoan ohjelmistopaketilla

Fennoa tilitoimisto Mesiperä

Tilitoimisto Mesiperä suosittelee kaikille asiakkailleen ja asiakkaiksi hakeville Fennoaa sähköisen taloushallinnon moottoriksi. 

Mikä on Fennoa?

Fennoa on moderni suomalainen taloushallinto-ohjelmisto, joka on nopeasti kasvattanut suosiotaan ja käyttäjämääriään. Fennoa Oy:n mukaan ohjelmistoa käyttää jo 600 tilitoimistoa ja yli 30 000 yritystä (tiedot 04.09.2023).

Merkittävä syy Fennoan suosioon on sen huippuun hiottu käytettävyys, jossa on tosissaan pohdittu mitä tavallinen suomalainen PK-yritys taloushallinnoltaan tarvitsee, ja toteutettu se modernisti ja tehokkaasti. Kun Fennoaa on alusta asti tehty kohderyhmä tiukasti mielessä, siitä puuttuvat ohjelmistoja usein vaivaavat rönsyt ja marginaaliominaisuudet.

Fennoa ei kuitenkaan ole missään mielessä pelkistetty ohjelmisto; siitä löytyy mm. johdon raportointityökalut, budjetointi, kassavirran seuranta, automaattiset toimeksiannot perintäpalveluihin ja myyntirahoitukseen, matkalaskut sekä kattava dimensiolaskenta, edistyneempiä ominaisuuksia mainitakseni. Kattavamman listauksen ominaisuuksista löydät Fennoan verkkosivuilta www.fennoa.com.

Varastolaskentaa tai ostotilauksen tapaisia ERP-ominaisuuksia Fennoasta ei valmiina löydy, mutta ohjelmistoon on runsaasti integraatioita saatavilla, kuten Visma Severa/ValueFrame, Restolution tai Koho Sale. Tarvittaessa API mahdollistaa uusien luomisen.

Otetaan Fennoa käyttöön

Palvelusivut-yhteydenotto
Palvelutarve
*

Fennoaa ammattitaidolla

Kun Fennoa kiinnostaa, niin silloin ota yhteyttä meihin

Miksi valitsimme Fennoan?

Meidän mielestä asiakasyrityksemme ansaitsevat laadukkaat työkalut taloushallintoon, joilla he pystyvät minimoimaan taloushallintoon kuluvan ajan ja vaivan.

Mielestämme mekin ansaitsemme loistavat työkalut, joilla voimme tuottaa tehokkaasti taloushallinnon palveluita. Kun ohjelmisto tehostaa perustoiminnot, kuten tositteiden keräämisen, tapahtumien syöttämisen ja raporttien tuottamisen, voimme tarjota asiakkaillemme enemmän sitä oikeaa lisäarvoa tuovaa palvelua.

Fennoan hintarakenne on muotoiltu niin että se sopii niin pienille kuin isoille yrityksille.

Isommat sähköisen taloushallinnon ohjelmistot ovat selvästi Fennoaa kalliimpia. Siksi Fennoasta on tullut tilitoimistomme perustyökalu, jossa teemme suurimman osan asiakkaistamme.

Fennoan erikoisuutena on, että sitä myydään ainoastaan tilitoimistojen kautta. Loppuasiakas ei siis ole suoraan sopimussuhteessa Fennoa Oy:hyn, vaan ohjelmistoon pääse käsiksi tilitoimiston lisenssillä.

Siksi kaikki Fennoa -palvelupakettimme sisältävät kaikki ohjelmiston kulut varsinaisen taloushallinnon kulujen lisäksi.

Onko tällä järjestelyllä sitten tarkoitus lukita asiakkaat yhden toimittajan tai tilitoimiston varaan, ja myöhemmin hilata hintoja ylös, kun on kala koukussa?

Ei, vaan yhden tilitoimiston asiakas voi saumatta siirtyä toisen Fennoa-tilitoimiston asiakkaaksi, ja Fennoasta saa helposti ulos ajan tasaiset tiedot (myös .csv-muodossa), jos ohjelmiston vaihto on edessä.

Fennoa-tilitoimisto-kumppani-sähköinen tilitoimisto Mesiperä
Fennoa tilitoimisto Mesiperä

Sähköinen taloushallinto

Fennoa mahdollistaa niin sanotun sähköisen taloushallinnon.

Sillä tarkoitetaan lyhyesti sitä, että pyritään keskittämään koko yrityksen talousprosessi ostoista, myynneistä, palkoista ja maksuista lähtien yhteen järjestelmään, ettei samaa tietoa jouduta syöttämään tai käsittelemään useampaan kertaan.

Mahdollinen varastolaskenta ja ERP kannattaa ehdottomasti liittää tähän kokonaisuuteen, jos sellainen on käytössä.

Verkkolaskut

Kun ostat vaikka väriainekasetin verkkokaupasta, lasku lähtee verkkolaskuna ja saapuu suoraan Fennoaan, missä se näkyy hyväksymättömänä ostolaskuna. Laskun tietoja ei tarvitse kenenkään syöttää käsin.

Ostolaskujen maksu

Kun yksi tai useampi käyttäjä on hyväksynyt laskun, lasku voidaan maksaa suoraan ohjelmasta, joko välittömästi, tai siten että lasku maksetaan automaattisesti eräpäivänään (tai kassa-ale -päivänä!).

Myyntilaskut

Myyntilaskun saat tehtyä suoraan ohjelmassa, ja lähetettyä asiakkaalle verkkolaskuna, sähköpostilla tai tulostuspalvelun kautta.

Pankin tiliotteet

Pankin tiliotteet tulevat suoraan ohjelmaan Web Service -kanavan välityksellä. Viitelaskut kirjautuvat automaattisesti maksetuiksi, ja kirjanpitäjä tiliöi loput maksut oikein.

Käteiskuitit

Käteiskuitit ja sähköpostitse tulevat PDF-laskut voidaan lähettää yrityksen Fennoa-sähköpostiin, jolloin ne tulevat suoraan ohjelmaan. Laskun kuvan avulla ohjelmaan voidaan sitten luoda ostolasku tai kuitti. Tämä on erityisen kätevää mm. Google Irelandin tai muiden kuukausiveloitteisten pankkikorttiostojen kanssa. Jos PDF- tai kirjelaskuja tulee paljon, ne voi ohjata myös skannauspalveluun, jolloin ne saapuvat skannauspalvelusta valmiiksi täytettyinä verkkolaskuina ohjelmaan.

Matkalaskut

Kaikkien yrityksen työntekijöiden ja johtajien on helppo tehdä matkalaskut Fennoan kautta. Kun ne on hyväksytty, ne voi maksaa saman tien, ja tulorekisteri-ilmoitus lähtee heti taustalla.

Fennoa Palkanlaskenta

Palkat voidaan laskea, hyväksyä ja maksaa Fennoassa. Työtunnit voidaan kirjata käsin, tuoda .csv-tiedostona tai integraatiolla työajanseurantaohjelmasta. Lomalaskentakin hoituu kivasti taustalla. Palkkalaskelma lähtee työntekijälle verkkopalkkana, turvasähköpostilla tai kirjeitse.

Asiakirjapankki

Sähköisessä taloushallinnossa lähes kaikki materiaali on jo kirjanpitäjän käytettävissä sitä mukaa kun se tulee yrityksen käsiteltäväksi. Fennoassa on myös asiakirjapankki, jonne voidaan lähettää ja tallettaa esimerkiksi lainasopimukset tai projektin raportointiperiaatteet. 

Sähköinen allekirjoitus

Sähköinen allekirjoitus on tärkeä on nykyajan sopimuskulttuuria, sekin löytyy Fennoasta.

Mitä Fennoa sitten maksaa?

Fennoa ekspertti vastaa kaikkiin kysymyksiisi

Kirjanpitäjä Julius Seglison Sähköinen tilitoimisto Mesiperä
Sinua auttaa Kirjanpitäjä Julius Seligson

Fennoa sisältyy meillä tilitoimiston veloitukseen, joten siitä ei tule erillistä laskua.

Mesiperällä on perusmaksu + muuttuva osa -mallinen veloitus. Tämä kannustaa ja tukee tehokkaiden työtapojen muodostumista, ja on yksiselitteinen ja helppo hallinnoida.

Kiinteä ja ennustettava hinta on parempi asiakkaille ja tilitoimistolle. Taloushallinnon lasku ei yllätä, ja tilitoimisto hyötyy tehokkaammista työtavoista.

Vielä hieman alempaa löydät esimerkkipakettimme Fennoalle. Paketissa on kuvattu tärkeimmät ominaisuudet ja palvelut mitä pakettiin kuuluu.

Ammattilaispalveluissa on kaikkea ns. ekstraherkkua. Kyseessä voi olla niinkin simppeli asia kuin budjetin tekeminen ja toteutuneiden kulujen vertaaminen siihen, tai mittaava sisäisen laskennan paketti, jossa seurataan vaikka tuotekohtaisesti katteita. Reiluilla ammattilaispalveluilla päästään jo käytännössä ulkoistettuun CFO-palveluun.

Palveluihin tutustumisen jälkeen tai aikana kannattaa ottaa meihin yhteyttä lomakkeella, sähköpostilla tai soittamalla. Voimme ehdottaa mistä palveluista juuri teidän yrityksenne hyötyisi eniten, tai pitää Fennoa-demon etäyhteydellä.

Jos olet jo toisen tilitoimiston asiakas kannattaa vilkaista kirjoitustamme tilitoimiston vaihtamisesta.

Ota yhteyttä - otetaan Fennoa käyttöön

Haluaisitko keskustella siirtymisestä Fennoa ohjemiston käyttöön. Varaa kanssamme maksuton konsultointi, jossa tutustumme yrityksesi tarpeisiin. 

1.Aloituskokous

Sovitaan yhdessä aikataulu ohjelmiston käyttööotosta ja koulutuksesta. Sovitaan työnjako tilitoimiston ja yrityksesi kanssa.

2.Käyttöönotto

Valmisteluvaihe ja selvitystyöt kannattaa tehdä huolellisesti, jolloin varsinainen Fennoan käyttöönotto on ripeää. Lyhyimmillään ohjelmisto saadaan käyttöön jo samana päivänä. Olemassa olevien tietojen vieminen ohjelmaan vie yleensä muutaman tunnin.

3.Ohjelmiston käyttökoulutus

Koulutamme sinut käyttämään ohjelmistoa siinä laajuudessa, joita tarvitset työnjaossa sovittujen tehtävien tekemiseen.

4.Olet valmis käyttämään

Käytön opettelu sujuu yleensä käytännön työn ohessa. On selvää että oppiminen on yksilöllistä. Kaikki asiakkaamme ovat oppineet käyttämään järjestelmiä. Yhteiskäyttö tilitoimiston kanssa helpottaa siirtymistä.

fennoa palvelupaketit

Fennoa palvelupaketit sisältävät sekä ohjelmiston että tilitoimiston palvelut

Taloushallinto Rutiini

Sähköinen taloushallinto PK-yritykselle, joka arvostaa tehokkuutta
94 alk. /kk
 • Kirjanpito
 • Fennoa yhteiskäytössä
 • ALV-ilmoitukset
 • Tilinpäätös & Veroilmoitus
 • Kohtuullisesti neuvontaa
 • Osto- ja myyntilaskut
 • Maksuliikenne Fennoasta
 • Matkalaskut
 • Ja muuta!

Ammattilaispalvelut

Lisäpalvelut, joilla saat arvokasta tietoa toiminnan kasvattamiseen
Sopimuksen mukaan
 • Osinkoilmoitukset
 • Kassavirran seuraaminen
 • Tunnuslukujen seuranta
 • Budjetointi
 • Sisäinen laskenta
 • Ulkoistettu myyntilaskutus
 • Verosuunnittelu
 • Erikoisilmoitukset
 • Ja muuta!

Palkat

23 /kpl
 • Palkkalaskelma verkkopalkkana
 • Tulorekisteri-ilmoitukset
 • Luontoisedut
 • Lomapäivälaskenta
 • TES-tulkinta

Usein kysyttyä Fennoa

Monet asiakkaat ovat tykästyneet varsinkin helppoon käyttöliittymään, jonka omaksuminen ei vaadi omien aivojen hermoratojen uudelleenreitittämistä, vaan joko tuntuu yksinkertaisesti luonnolliselle.

Fennoa säästää hurjasti aikaa hallinnollisissa töissä, jolloin asiakkaat pääsevät keskittymään omaan osaamiseensa paremmin.

Fennoa sopii kaikenkokoisille yrityksille, joille taloushallinnon ulkoistaminen tilitoimistolle on mahdollista. Liian pientä ei ole, eikä liian isoa ole tullut vielä vastaan.

Aloitusmaksuun sisältyy Fennoan käyttökoulutus yrityksellenne, siinä laajudessa kuin kuin tarvitaan. Fennoa on tosin hyvin helppokäyttöinen, ja moni asiakas on ehtinyt lähettää myyntilaskuja jo ennen koulutusta.